× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Miloš Fafrák: Vyhrávali sme 3:0 a zdalo sa, že sme ich položili. Potom sme sa ale položili sami zbytočnými faulami a nedôraznosťou. Chvalabohu, že to takto dopadlo a neotočili to


27.03.2023

Štvrťfinálová séria medzi Trnavou a Martinom dospela do rozhodujúceho siedmeho zápasu. Trnavských „gladiátorov,“ v snahe dostať sa medzi štvoricu najlepších po deviatich rokoch, hnala početná domáca divácka kulisa. Na zápase však nechýbala ani skupina fanúšikov z Turca, ktorá dokázala svojimi pokrikmi a skandovaním vytvoriť pre hostí takmer domáce prostredie.

Skóre zápasu otvoril už v tretej minúte hosťujúci Poliaček. Jeho nenápadnej strele dopomohol zlý výhľad brankára Hollého, ktorému clonil Nauš. Domáci mali náznaky šancí, no aj vďaka výbornej obrane a obetavosti hostí si žiadny súvislý tlak nevytvorili. Viac z hry mali hostia. V šestnástej minúte po peknej sťahovačke zvýšil vedenie Fafrák - 0:2.

V druhej tretine prišlo na strane hostí prvé vylúčenie v zápase. Trnavčania zvýšili obrátky a mali viacero streleckých príležitostí. Najväčšiu šancu na zníženie mal skúsený Kukumberg, ktorý však neprekonal výborne chytajúceho Maťovčíka. Prvýkrát v stretnutí využil presilovú hru v dvadsiatej šiestej minúte Paulíny, ktorý zvýšil už na 0:3. Trnavčania, ktorí doposiaľ pôsobili odovzdane, sa dokázali pozviechať. Skúsený sniper Michel Miklík v dvadsiatej ôsmej minúte na dvakrát dorážal puk po spolupráci Kukumberga s Antonovom a znížil na 1:3.  Už o päť minút neskôr znova znižoval strieborný medailista z Helsínk, v presilovej hre, po krížnej prihrávke Kukumberga, na 2:3

Tretia tretina patrila domácim „gladiátorom,“ tí si ale viackrát vylámali zuby na hosťujúcom brankárovi. Dopomohla tomu aj obetavosť vlastných spoluhráčov, ktorí sa často hádzali do striel. Domáci skúsili v závere aj hru bez brankára, vytúžené vyrovnanie však neprišlo a do semifinále postúpili piaty rok po sebe hráči z metropoly Turca.

Miloš Fafrák, útočník HK Vitar Martin: „Myslím si, že sme začali dobre, vyhrávali sme 0:3 a zdalo sa, že sme ich položili. Potom sme sa ale položili sami zbytočnými faulami a nedôraznosťou. Chvalabohu, že to takto dopadlo a neotočili to. Dnes nás podržal brankár. Pochytal, čo mal a aj to, čo nemohol.“ Ak budú chcieť Martinčania po dlhej, sedemzápasovej sérii zdolať aj svojho semifinálového súpera, budú musieť nájsť v sebe dostatok síl. „Kvôli tomu sme tvrdo trénovali celé leto a celú sezónu, aby sme to vydržali. Ešte úplne nevieme proti komu budeme semifinále hrať, ale napriek tomu očakávam vyrovnané série,“ smelo dodal útočník hosťujúceho celku.

Michel Miklík, útočník HK Gladiators Trnava: „Veľmi sme sa tešili, že prilákame ľudí dobrým hokejom na zápas. Konečne sa nám to za tie dva roky, čo tu hrám, podarilo. Prišlo nás povzbudiť veľa ľudí, za čo som im veľmi vďačný. Bohužiaľ sme všetci sklamaní, že sa nám nepodarilo pred nimi zvíťaziť a postúpiť. Veľmi sme sa snažili, všetci sme odovzdali maximum. Aj preto ma to mrzí, ani nie tak kvôli mne, ale kvôli mladým chalanom, pre ktorých je každý zápas play-off obrovská skúsenosť. Mrzí ma to hlavne kvôli nim, ale taký je hokej. Myslím si, že hokej je veľakrát spravodlivá hra. Prvá tretina bola z našej strany neospravedlniteľná. Takto sa do siedmeho zápasu play-off nenastupuje. Aj keď si myslím, že v ďalších dvoch tretinách sme už boli lepší, ale tým, aký je hokej spravodlivý, sme si to kvôli zlej prvej tretine nezaslúžili.“  Skúsený harcovník vytvoril spolu s taktiež bývalým reprezentantom, Romanom Kukumbergom a mladým ruským útočníkom Antonovom, produktívny útok. Spolu nazbierali 177 bodov, pričom odchovanec piešťanského hokeja sa po základnej časti stal najproduktívnejším hráčom (26 gólov a 36 asistencii). Svojimi bodmi bol lídrom mužstva aj vo vyraďovacej časti, kde si pripísal v siedmich zápasoch sedem gólov. Na konci sezóny sa ponúka otázka, či bude „ťahať“ produktivitu „gladiátorov“ aj v budúcej sezóne. „Ťažko povedať, ešte uvidím a momentálne neviem povedať, čo bude. Síce sme ťahali produktivitu, ale čo z toho? Vypadli sme v prvom kole, tak, ako minulý rok, čiže je to aj pre mňa neúspech,“ odpovedal so smútkom na tvári po neúspešnej sérii. 

 

Autor: Peter Šimko I grafika: Lukáš Ďugel

PODOBNÉ ČLÁNKY